



DCEP Generalist Training

Times indicated below may vary slightly dependent on the location of the training - please check with the training provider

8:00 1. Generalist Training Introduction (30 minutes)

Objectives

Overview

Resources

8:30 2. Data Center Profiler (DC Pro) Overview (40 minutes)

Introduction to Benchmarking and PUE

Overview of DC Pro

Introduction to PUE Estimator

9:10 3. IT Equipment (40 minutes)

IT Equipment Energy Use

Provisioning and Minimizing Waste

Best Practices

9:50 Break (10 minutes)

10:00 4. Air Management (60 minutes)

Environmental Specifications and Metrics

Airflow and Temperature Management

Best Practices

11:00 5. Cooling Systems (60 minutes)

DX and Chilled-Water Systems

Liquid-Cooled Systems

Best Practices

12:00 Lunch (60 minutes)

1:00 6. Electrical Systems (50 minutes)

Causes of Energy Inefficiencies

Electrical Power Chain

Best Practices

1:50 7. Assessment Process Manual (20 minutes)

DCEP Assessment Process Manual

DCEP Assessment Process

2:10 Break (10 minutes)

2:20 8. Data Center Profiler (DC Pro) Case Study (40 minutes)

Input Steps

Results

Abbreviations and Acronyms

3:00 Exam (60 minutes)

4:00 End of Generalist Training/Exam

DCEP IT-Specialist Training

Times indicated below may vary slightly dependent on the location of the training – please check with the training provider

7:50	Registration (10 minutes)
8:30	9. IT Specialist Training Introduction (30 minutes)
	Objectives
	Agenda and Course Material
	Resources
	10. IT as Basis for Data Centers (40 minutes)
	Data Center History
	Enterprise IT Architecture
	The Laws of Nature
9:10	11. Energy Terms and Metrics (30 minutes)
	Energy Math
	Power and Density Performance Metrics
9:40	Break (10 minutes)
9:50	12. IT Asset Performance (40 minutes)
9.30	IT Asset Performance
	Energy Efficiency and Business Priorities
	Cost Implications of Poorly Utilized Assets
10:30	13. IT Equipment Energy Usage and Best Practices (50 minutes)
	IT Equipment Types and Anatomy
	Energy Use Patterns of IT Equipment
	Things that Impact IT Device Energy Use and Best Practices
11:20	Lunch (60 minutes)
12:20	14. Predicting and Measuring Energy Usage (70 minutes)
	Predicting Energy Usage
	Tools and Techniques
	Measuring/Modeling Energy Usage
1:30	15. Controlling IT Equipment Energy Usage; Remediation, Mitigation (80 minutes)
	Underutilization and Server Waste
	IT Equipment Refresh
	IT Power Management and Policies
2:50	Break (10 minutes)
3:00	16. Winning Approval and Executing IT Energy Efficiency Projects (60 minutes)
	Energy Performance as Indicator of Asset Performance
	Benefits/Outcomes of Energy Improvement
	Articulating Value
4:00	Exam (60 minutes)

End of IT Specialist Training/Exam

5:00